Inloggen

Prijsdalingen bij Econox

Prijsdalingen bij Econox vanaf 7 november 2022

Fabrikanten en leveranciers zijn de afgelopen jaren genoodzaakt geweest hun prijzen te verhogen doordat ze werden geconfronteerd met stijgende kostprijzen. Grondstoffenprijzen rezen de pan uit, transport en containerkosten vermenigvuldigde zich meerdere malen, de loonkosten stegen, financieringsrente steeg en door de energieschaarste stegen productie kosten substantieel. De beschikbaarheid van producten is nog steeds erg onzeker. Wij worden dagelijks geconfronteerd met backorders en uitval van productie dankzij ontbrekende onderdelen.


Deze grilligheid zorgt er helaas voor dat projectontwikkelaars moeite hebben om nieuwe projecten op te starten. Daarbij komt nog de problematiek rondom het stikstof beleid. Allemaal geen goede voortekenen.


Desondanks moet er nog ontzettend veel gebouwd en verduurzaamd worden en zijn er voldoende kansen voor de komende jaren. Daarom vinden wij het belangrijk, als er ook maar ergens een mogelijkheid is, om nu ook eens mee te delen in de pijn die onze branche stilletjes aan gaat lijden. Wij zijn van mening dat als de prijzen blijven stijgen de ontwikkeling van nieuwe projecten steeds moeilijker en misschien wel onmogelijk gaat worden. Wij willen niet wachten tot de bouw stilvalt om dan de prijzen vanzelf te zien dalen, we hebben daarom gekeken wat wij als Econox kunnen doen.


Econox heeft haar zelfgeproduceerde productgroepen volledig herberekend waarbij de stijgende loon en energiekosten maar ook de dalende grondstofprijzen zijn geactualiseerd. Wij hebben gekeken naar welke marge wij nu écht nodig hebben om een gezond groeiend ondernemerschap te garanderen maar om ook bij te dragen aan een daling van de inflatie en een blijvend groeiende ontwikkeling van de bouw.


Prijsdaling per 7 november 2022

Spiro buizen - / - 8%
Spiro hulpstukken - / - 6%
Thermoduct buizen - / - 5%
Thermoduct hulpstukken - / - 3%
Thermoduct dak en gevel doorvoeren - / - 6%
Rechthoekige luchtkanalen - / - 8%
Instort kanalen - / - 6%
Instort hulpstukken - / - 5%
Aluminium dakkappen en prefab schoorstenen 0% (ondanks stijgende kostprijs)
Luchtverdeeltechniek (Grada) kondigt in december een aanzienlijke verlaging aan op stalen roosters en plenums.


Doordat de invloed van de diverse componenten zoals grondstof, loonkosten en energiekosten per product verschillend zijn is bovengenoemde een gemiddelde over de productgroep. Exacte prijswijzigingen vindt u op onze webshop en kunt u via 2BA ophalen voor uw ERP systeem.


De genoemde prijscorrectie geldt alleen voor de productgroepen die door Econox zelf worden geproduceerd. Prijzen van handelsartikelen zoals Itho Daalderop, Groupe Atlantic (Orcon), Vent-Axia e.d. zullen wij mee laten bewegen met de correcties van deze fabrikanten.

SGS keurmerk
CE keurmerk
TUV SUD

Bestellijst

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen