Inloggen
Bestellijst

Commercieel binnendienst medewerker

Vacature: Commercieel binnendienst medewerker

Eindhoven | 40 uur

Als Commercieel Binnendienst medewerker adviseer je klanten op technisch en commercieel vlak, stel en volg je offertes op en onderhoudt je de contacten met onze klanten met als doel de omzet groei te bevorderen. Je werkt actief samen met onze sales engineers, productie afdeling en buitendienst en voert daarnaast overleg met (internationale) toeleveranciers.


Wat ga je doen

 • Je weet als geen ander technisch/commercieel advies uit te brengen en onderhandelt waar nodig met onze klant over de juiste waarde.
 • Je voelt als geen ander aan wat de behoefte van onze klant is en werkt samen met collega’s de offertes uit.


Hoe ga je dat doen

 • Je stelt offertes op en geeft technische adviezen aan onze klanten.
 • Je zegt niet zomaar ‘nee’, maar onderzoekt altijd welke mogelijkheden er wél zijn.
 • Je verwerkt orders welke binnenkomen via telefoon, e-mail of via de Accountmanager Buitendienst.
 • Je initieert, begeleidt en bewaakt het complete klantproces en ziet toe op naleving van de gemaakte service- en leverafspraken.
 • Je beantwoordt telefonisch vragen en lost servicegerichte en technische vraagstukken op.
 • Je ondersteunt de Accountmanager Buitendienst met prijscalculaties en technische adviezen.
 • Je signaleert problemen, bewaakt het verkoopproces en rapporteert over de voortgang.
 • Je bouwt samen met je team je klanten uit tot mooie partnerships en bent alert op leads om nieuwe klanten te veroveren.
 • Je denkt in oplossingen en komt met ideeën om vanuit Econox niet alleen een product, maar ook een complete service aan te bieden.


Hoe zou je dag er uit kunnen zien

Je eerste telefoontje van vandaag komt al snel binnen, het is een klant die een luchtbehandelingskast wil laten installeren in een schoolgebouw. Je bespreekt alle specificaties en begint meteen met het voorbereidend werk, je bepaalt welke kast het beste is voor het gebouw en bekijkt alvast of dat er al condities zijn vastgelegd voor deze klant. Je bereidt de offerte voor en spreekt deze nog even door met je team waarna het verstuurd kan worden naar de klant. Na de pauze komt er een spoed order binnen, je belegt een meeting met de betrokkene afdelingen en zorgt ervoor dat de order vandaag nog de deur uit kan, weer een tevreden klant! Je belt proactief nog wat offertes na uit het systeem en ziet dat het nu alweer tijd is om naar huis te gaan. Morgen ziet je dag er weer heel anders uit.


Jouw profiel

 • Je hebt een MBO/ HBO werk- en denk niveau.
 • Je hebt minimaal 3 jaar commerciële werkervaring, bij voorkeur bij een fabrikant of toeleverancier van luchtbehandeling.
 • Je hebt technische kennis van lucht- en/of klimaatsystemen.
 • Je hebt een klantgerichte en commerciële instelling.
 • Je hebt een goed rekenkundig en oplossend denkvermogen.
 • Je communiceert graag en gemakkelijk met klanten, collega's en toeleveranciers.
 • Je bent accuraat en sterk in werkprocessen.


Ons aanbod

Wij bieden jou de mogelijkheid om deel uit te maken van onze “familie”. Je werkweek is iedere keer weer anders. Je krijgt voldoende uitdaging en vrijheid en vergeet regelmatig dat het je “baan” is. We bieden een uitstekend salaris dat past bij je ervaring en functie. Daarnaast krijg je de ruimte voor verdere groei in je carrière. Je mag zelf mee beslissen over je ontwikkeling met behulp van opleidingen en trainingen. We bieden uitstekende primaire en secondaire arbeidsvoorwaarden zoals 24 vakantie dagen en 13 ATV dagen op basis van een fulltime dienstverband en aanvullende voorwaarden conformerend aan de CAO Metaal en Techniek.


Wij zijn

Econox is een snel groeiend bedrijf met een gezellig team van gedreven en gemotiveerde professionals met de ambitie om samen topprestaties te leveren waarmee we onze klanten blij maken.


We zijn een vooruitstrevende producent en leverancier van luchtbehandeling, ventilatie en rookgasafvoer producten. Naast de eigen productie vertegenwoordigd Econox ook een aantal internationale kwaliteitsmerken. Onze kracht en toegevoegde waarde is het juist adviseren van onze klanten in maatwerk en standaard oplossingen. Econox biedt haar uitgebreide assortiment inmiddels aan in Nederland, België en Duitsland. Het bedrijf heeft nationale en internationale ambities en telt ongeveer 40 medewerkers. Econox heeft samen met zuster Innovent Luchttechniek een belangrijke positie in de markt verworven en staat klaar voor de volgende stap.


Ben jij net zo enthousiast over deze vacature als wij, of heb je eerst nog wat vragen? Neem contact op met de HR-afdeling, via vacature@econox.nl. We kijken er naar uit!


Voldoe je niet aan het door ons gewenste profiel dan verzoeken wij je vriendelijk niet te reageren op deze vacature.


Europlast
Clima Industries
Almeva
TUV SUD
SGS keurmerk
CE keurmerk

Bestellijst

Wis filters

Filter

20191122 01:05:25 PC11False0FalseTrue0