Inloggen

Ontvang subsidie tot wel € 2100!

Ontvang subsidie tot wel € 2100!
Geplaatst op 14-1-2017 door Ron van den Berk
Goed nieuws! € 2.150 subsidie beschikbaar op een lucht/water warmtepomp!

De overheid gaat de komende jaren middels subsidies stimuleren dat Nederlandse huizen en bedrijven worden verwarmd door duurzame energie in plaats van door gas. Zo kunnen we met elkaar energie besparen, de energierekening omlaag brengen en ons steentje bijdragen aan een beter en schoner milieu. De overheid heeft hiervoor twee subsidievormen in het leven geroepen; de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) en de Subsidie energiebesparing eigen huis. De subsidiebedragen voor de ISDE zijn per 1-1-2017 gewijzigd en o.a. op de lucht/water warmtepomp, de booster warmtepomp en zonneboilers fors gestegen. Hieronder leest u hier meer over en kunt u de exacte subsidiebedragen checken. 

1. Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE)
Deze subsidie is per 1 januari 2016 in het leven geroepen en loopt tot 31 december 2020. In totaal is € 70 miljoen per jaar beschikbaar waarvan eind november 2016 € 35.9 miljoen benut is. In 2017 wordt er weer € 70 miljoen beschikbaar gesteld.

De subsidieregeling is van toepassing op zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. En dit voor zowel particuliere als zakelijke gebruikers. Voor welke Itho Daalderop producten de subsidieregeling exact geldt kunt u checken in onderstaande tabel. En vanaf 1-1-2017 worden tevens een aantal wijzigingen doorgevoerd qua subsidiebedragen en regels. Zo wordt de indieningstermijn verlengd van drie naar zes maanden na aanschaf van een apparaat. Daarnaast wordt de subsidie op de lucht-water warmtepomp, de booster warmtepomp en zonneboilers fors verhoogd. De actuele subsidiebedragen vindt u in onderstaand overzicht en op de website van RVO. 

2. Subsidie energiebesparing eigen huis
Een huiseigenaar komt in aanmerking voor deze subsidie indien hij/zij twee soorten isolatie gaat toepassen. Daarnaast kunnen aanvullende energiebesparende maatregelen genomen worden, waarvoor een extra subsidie ontvangen wordt. Denk daarbij aan het aanschaffen van een douche-warmteterugwinningssysteem, CO2-gestuurde ventilatie of balansventilatie met WTW.
Kijk in onderstaande tabel welke typen Itho Daalderop-producten in aanmerking komen voor deze subsidieregeling.  De subsidieregeling is per 15 september 2016 van start gegaan en loopt tot 31 december 2018. In totaal stelt de overheid € 60 miljoen beschikbaar, waarvan per eind november 2016 € 3 miljoen verstrekt is. Er is nog voldoende subsidie beschikbaar om een woning nu voordeling te voorzien van een warmtepomp,  zonlichtsysteem of andere energiebesparende maatregelen. 

3. Itho Daalderop prefab schoorsteen “de Ecotop”
In samenwerking met IthoDaalderop heeft Econox de Ecotop IthoDaalderop schoorsteen ontwikkeld. De IthoDaalderop prefab schoorsteen is speciaal ontwikkeld voor de HP Coolcube, Combinair en booster warmtepomp systemen. Deze schoorsteen is voorzien van toe- en afvoer kanalen voor zowel de cv-ketel als de geïsoleerde luchtkanalen (thermoduct) aansluitingen op de warmtepomp. Indien gewenst wordt de schoorsteen geleverd met een aansluiting voor de riool-ontluchting. Door de compacte vormgeving en hoogwaardig gebruikte materialen biedt deze kant en klare schoorsteen de oplossing voor uw dak uitmonding.

Voordelen Ecotop
Voordelen van de Ecotop IthoDaalderop schoorsteen zijn het lichte gewicht, snelle en gemakkelijke montage, 100% blijvend lekvrij, hoogwaardig materiaal en een snelle levering. De prefab aluminium schoorsteen is leverbaar in 4 types. Links, rechts en met of zonder rioolontluchting. Naast de standaard maatvoering levert Econox ook maatwerk schoorstenen voor iedere toepassing. Deze standaard schoorsteen is uitgevoerd met een rookgas- afvoer en luchttoevoer van 80 mm, een geïsoleerde luchtaf- en toevoer van 200 mm en (indien gewenst) een riool-ontluchting van 110 mm. De Ecotop IthoDaalderop schoorsteen kan toegepast worden op diverse daktypes, zoals een vlak, hellend en nok dak. Als extra optie kan Econox (luchtdichte) dakbeschot-platen leveren.

Voor vragen kunt u contact opnemen met uw accountmanager Ron van den Berk 06-45580202
SGS keurmerk
CE keurmerk
TUV SUD

Bestellijst

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen