Inloggen

Thermoduct: onmisbaar op de bouw

Thermoduct: onmisbaar op de bouw
Geplaatst op 28-2-2023 door Felix Dijkmeijer

Waarom onze klanten graag met dit luchtkanalensysteem werken

Thermoduct is een van de populairste producten van Econox, het afgelopen jaar alleen al zijn er meer dan 40.000 Thermoduct producten bij Econox verkocht. Het geïsoleerde luchtkanalen systeem is een populaire oplossing voor onder andere wtw-systemen en warmtepompen. Wij spraken een aantal van onze klanten over de voordelen van Thermoduct en waarom zij er graag mee werken.

“Met Thermoduct sla je twee vliegen in één klap”

Rosella, werkvoorbereider bij groot installatiebedrijf werkt in bijna al haar projecten met Thermoduct. “Met Thermoduct sla je twee vliegen in één klap, de buis is al geïsoleerd dus hoeven we dit niet meer uit te besteden. Dankzij de safeverbindingen is het ook makkelijk om aan te brengen” vertelt Rosella. “We voorzien gemiddeld 2000 woningen per jaar van een ventilatiesysteem en gebruiken Thermoduct voor zowel nieuwbouw als renovatie- en transformatieprojecten. De woningen worden voorzien van een WTW-unit en dit is het beste in combinatie met Thermoduct aan te sluiten. Zo voorkom je condensvorming vanwege de buitenlucht die je naar binnen haalt.”

“Thermoduct is veel beter bestand tegen handelingen”

Stan, werkvoorbereider bij een installatiebedrijf in Gelderland, is zeer te spreken over Thermoduct. “Het is voor ons erg handig, je hebt nog steeds de maatvoering van een spiraalbuis, maar dan al geïsoleerd. We hebben ook met een ander merk geïsoleerde buizen gewerkt, maar dit isolatiemateriaal was slapper, kon niet veel hebben en werd erg snel vies. Thermoduct is veel beter bestand tegen handelingen, zelfs het per ongeluk laten vallen zorgt niet direct voor schade aan de buis.”

Passende oplossing voor iedereen

Alex Peelen, technisch commercieel adviseur bij STIEBEL ELTRON en geruime tijd partner van Econox, is blij met de maatvoering van Thermoduct. “STIEBEL ELTRON heeft o.a. lucht/water warmtepompen als 100% binnen oplossing op 100% buitenlucht, deze halen de energie uit de buitenlucht. Hier zijn kanaalwerk en dakdoorvoeren voor nodig, maar deze zijn bijna nergens standaard in 315 mm te krijgen. Econox bleek de Thermoduct buizen en verticale dakdoorvoeren al standaard in deze maatvoering te maken. In overleg met ons heeft Econox daarna ook de horizontale dakdoorvoer in 315 mm standaard aan het assortiment toegevoegd.”

Nog niet bekend met Thermoduct?

Thermoduct is een luchtkanaalsysteem voorzien van een hoogwaardige isolerende mantel en een binnenkern die is vervaardigd van hoogwaardig glad metaal. We raden aan deze geïsoleerde spirobuizen te installeren als de af- en aanvoer van buitenlucht slechts minimaal te horen mag zijn, of het warmteverlies geminimaliseerd dient te worden. Dit maken Thermoduct buizen de ideale aansluiting op een WTW systeem en luchtwarmtepomp. Raadpleeg onze website voor meer informatie of neem contact met ons op voor advies op maat.

SGS keurmerk
CE keurmerk
TUV SUD

Bestellijst

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen