Inloggen

Frisse lucht voor een scherpe geest bij Bridgeclub Alphen

Frisse lucht voor een scherpe geest bij Bridgeclub Alphen
Geplaatst op 4-11-2021 door Anouk Wigchert

Bridgeclub Alphen moest tijdens de coronapandemie noodgedwongen de speelavonden stoppen. In de zaal van het restaurant waar elke dinsdagavond uren werd gebridged, was het niet langer veilig om met de groep (allemaal 60+) binnen in een zaal te bridgen. Ook toen de regelingen versoepelden, bleven de leden wat huiverig om weer met zoveel anderen in een gesloten ruimte te zitten.

Voorzitter Martin Wigchert vertelt: “Onze leden mistten het bridgen enorm, maar daarnaast zat de angst voor een besmetting er goed in. Ik las steeds vaker in het nieuws over het gebruik van een CO2 meter om de luchtkwaliteit te meten. Luchtkwaliteit is een belangrijke factor om het besmettingsrisico zoveel mogelijk te beperken. We wonen net voor de grens van België en we hoorden dat bij Bridgeclubs over de grens het al gebruikelijk is om de luchtkwaliteit actief in de gaten te houden. Ik ben gaan googelen en zo kwam ik uit bij de EnviSense CO2 meter. Een simpele maar heel doeltreffende oplossing.”

De bridgeclub is inmiddels weer volop actief. “We hebben er al vier bridge avonden opzitten en de EnviSense staat midden in de ruimte. Het werkt perfect. De eerste avond zag ik na een uur dat de PPM meer dan 1400 bedroeg. De uitbater van het café schrok er zelf van hoe snel dit opliep en heeft toen een raam opengezet, het ventilatiesysteem had namelijk onderhoud nodig en kon niet aan. De PPM zakte toen het raam openstond, snel naar de acceptabele waarde van rond de 800. De tweede bridgeavond kon het ventilatiesysteem weer gebruikt worden. Toen de PPM waarde weer snel begon op te lopen, heeft de uitbater de mechanische ventilatie in een hogere stand gezet en bleef de rest van de avond de waarde mooi binnen de grens. Dat geeft toch wel een gerust gevoel.”

Martin benadrukt dat het niet alleen om het voorkomen van besmetting gaat “Bridgen is een denksport en vereist opperste concentratie. Ik heb er voorheen nooit bij stil gestaan, maar een bedompte ruimte met weinig ventilatie is niet bevorderlijk voor de concentratie, alleen al daarom is het slim om een CO2 meter te plaatsen.”

Niet alleen Martin is overtuigd van de EnviSense: “Aan het einde van de avond kwam de uitbater van het restaurant naar me toe om te vragen waar ik de EnviSense gekocht had, hij heeft diezelfde avond ook een exemplaar aangeschaft.”

SGS keurmerk
CE keurmerk
TUV SUD

Bestellijst

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen