Inloggen

Een luchtreiniger kopen? 5 Redenen waarom!

Een luchtreiniger kopen? 5 Redenen waarom!
Geplaatst op 23-9-2021 door Nienke Vinkenvleugel

We zijn steeds meer bewust van de lucht waar wij ons in bevinden, mede door de komst van corona. Frisse lucht is ontzettend belangrijk, onder andere voor je gezondheid en welbevinden. De luchtkwaliteit in onze huizen is vele malen slechter dan buiten. Daarom is het belangrijk om te weten wat je hieraan kunt doen. Luchtreinigers zijn hierbij erg effectief in het verbeteren van ons leefklimaat.

Hoe werkt een luchtreiniger?

Luchtreinigers zijn apparaten die lucht aanzuigen, vervuilde lucht filteren en schone lucht uitblazen. De vuile stoffen als (ultra)fijnstof, pollen, ziektekiemen en zelfs geuren worden uit de lucht gefilterd. De filtratie in de luchtreiniger doen dus al het ‘vuile’ werk. Naast bepaalde soorten filters, kan een luchtreiniger ook ionisatie of bipolaire ionisatie gebruiken om lucht te zuiveren.

Waar is een luchtreiniger goed voor?

Een luchtreiniger verbetert de luchtkwaliteit in huis en zorgt voor zuivering van de binnenlucht, waardoor jij frisse lucht in kunt ademen. Het is geen vervanging van een goede ventilatie, maar een aanvulling. Een luchtreiniger elimineert 99% van de ‘vuile’ stoffen uit de lucht als bacteriën en pollen. Ook verlicht een luchtreiniger allergieën zoals hooikoorts en astma.

Een luchtreiniger kun je gebruiken op diverse locaties. Zo kun je deze thuis neerzetten, maar ook op kantoor of op school. De luchtreinigers van AIR8 zijn verkrijgbaar in diverse maten. De AIR8 260i NANO en 280 NANO zijn perfect voor ruimtes tot 30m2 zoals een slaapkamer of woonkamer maar ook zeker voor een vergaderruimte of een wachtkamer. De 720i EDGE heeft een bereik voor ruimtes tot 80m2. Deze zijn zeer geschikt voor een aula of een kleine kantoorruimte. De 1200i PRO is geschikt voor grotere ruimtes en filtert de lucht in ruimtes tot 100m2 .

Waar moet je op letten bij het kopen van een luchtreiniger?

Er zijn diverse aspecten waar je op moet letten bij het kopen van een luchtreiniger. Het grote verschil tussen de luchtreinigers zit vooral in de oppervlakte die een luchtreiniger aankan en de soorten filtratie deze bevat. Wanneer een luchtreiniger met een te kleine capaciteit wordt gebruikt in een grote ruimte, hoor je vaak dat de luchtreiniger alleen de lucht om zich heen filtert. De rest van de ruimte wordt dan niet voorzien van schone lucht. Daarnaast is het ook belangrijk om te letten op de hoeveelheid ozon die een luchtreiniger uitstoot. Sommige luchtreinigers bevatten namelijk een ozongenerator. Wanneer deze gebruikt wordt, is het belangrijk dat er niemand in de ruimte aanwezig is en de ruimte vervolgens goed wordt gereinigd. Geen één luchtreiniger die wij verkopen bevat een schadelijke hoeveelheid ozon of ozongenerator. Veilig ademen met Econox dus!

Veel luchtreinigers hebben diverse functionaliteiten zoals een kinderslot, een app waarmee je de luchtreiniger kunt bedienen, een slaapstand en diverse snelheden. Allemaal zaken die ontzettend fijn zijn om te gebruiken!

Welk filter elimineert welke stoffen?

De luchtreinigers die wij verkopen bevatten 1 of meerdere soorten filters die hieronder benoemd zijn:

  • Voor filtratie: Dit is een beschermende laag voor een langdurend werkend HEPA filter. Voorfiltratie haalt grotere deeltjes zoals haar, stof en pollen uit de lucht.
  • Koolstof filtratie: Schadelijke en vervuilende gassen zoals chemicaliën, nare geuren, zwevende organische stoffen en smog worden geabsorbeerd door dit filter.
  • HEPA (High Efficiency Particulate Air) filtratie: Dit is een TÜV gecertificeerd filter van medische klasse. Deze filters zorgen voor een zuivering van 99,97% van fijne luchtdeeltjes op zoals stof, fijnstof, huisstofmijt, pollen, huidschilfers, schimmelsporen, virussen en stuifmeel. Het coronavirus is 0,125 microns groot en het is bewezen dat het HEPA filter ook deze deeltjes van het kleinste formaat kan afvangen.


Daarnaast zijn er nog andere technieken van filtratie die onze luchtreinigers bevatten:

  • Koude katalyse – Deze filtratie verwijdert onzichtbare gassen zoals formaldehyde, dat vrijkomt bij nieuw geproduceerd textiel (meubels, kleding etc.).
  • Foto katalyse – Een filtratieproces dat resterende verontreinigende stoffen, uitlaatgassen en vluchtige organische stoffen (VOC’s), met name formaldehyde, chemisch absorbeert. Dit is een kleurloos en irriterend gas dat wordt gebruikt in chemische verbindingen, inkt, textiel, kunststoffen en bouwmaterialen. Het filter versnelt de chemische afbraak door het ingebouwde UV-GI licht zonder ozon te produceren.
  • UV-GI filtratie - Ongeëvenaarde technologie die 99,99% van de deeltjes verwijdert. Het ultraviolet licht (UV-GI-licht) elimineert ongezonde micro-organismen, virussen en bacteriën. Eenmaal vernietigd kunnen deze opgehoopte micro-organismen zich niet meer vermenigvuldigen en zich met de luchtstroom door de ruimte verspreiden. De UV-GI-lampen zijn veilig ingebouwd en zijn alleen blootgesteld aan de interne luchtstroom, waardoor ze 100% veilig zijn en voldoen aan EU-richtlijnen.
AIR8 260i NANO luchtreiniger 260 m3/h
AIR8 280 NANO luchtreiniger 280 m3/h
AIR8 720i EDGE luchtreiniger 720 m3/h
AIR8 1200i PRO luchtreiniger 1200 m3/h

5 redenen waarom een luchtreiniger wenselijk is:

Reden 1: De luchtkwaliteit binnen is veel slechter dan buiten
De luchtkwaliteit binnen is vaak slechter dan buiten. Een luchtreiniger zorgt voor zuivering van de binnenlucht waardoor er een gezonder leefklimaat met een schonere lucht ontstaat. Onder andere vieze geuren en fijnstof worden uit de lucht gehaald. Let op: Een luchtreiniger is geen vervanging van ventilatie, wel een wenselijke aanvulling.

Reden 2: Je hebt last van allergieën en/of ademhalingsproblemen
Voor veel mensen is een gezonde binnenlucht van levensbelang. Als je kampt met een huisstofmijt allergie of je hebt astma of een ander luchtwegaandoening, dan is het belangrijk dat de lucht die je inademt. Schoon is. Een goede luchtreiniger met goede filtratie verlicht klachten van allergieën, hooikoorts, astma en andere klachten aan de luchtwegen.

Reden 3: Je hebt huisdieren
Hoe leuk huisdieren ook zijn, ze zorgen wel voor vervuiling in huis. Haren en huidschilfers zijn funest voor mensen met een allergie. Met name jonge kinderen zijn hier gevoelig voor. Als een familielid allergisch is en je hebt huisdieren, is een luchtreiniger met goede filtratie een onderdeel van de oplossing. Deze haalt de schadelijke deeltjes uit de lucht.

Reden 4: Het huis ruikt niet altijd fris
Een huis ruikt niet altijd fris. Sommige factoren kunnen dit versterken, iemand rookt in huis, er lopen huisdieren, de afzuiging van de keuken werkt niet optimaal. Onaangename luchtjes kunnen soms ook schadelijk zijn voor de gezondheid, zoals rook van een ander. Een luchtreiniger zorgt voor zuivering en filtratie van de binnenlucht. Krijg je bezoek, dan ruikt het huis weer helemaal fris!

Reden 5: Ongezonde binnenlucht kan je letterlijk ziek maken
In een woning spelen allerlei factoren die de binnenlucht beïnvloeden. Sommige hiervan kunnen iemand ziek maken. Heb je bijvoorbeeld een nieuwbouw woning of ben je net klaar met een verbouwing, dan kunnen er nog een aantal gasvormige stoffen in de lucht hangen die afkomstig zijn van bouwproducten.

Een voorbeeld hiervan is formaldehyde. Formaldehyde (HCHO) is een kleurloos gas dat vrijkomt in de lucht door allerlei producten in huis zoals meubels, keukens en vloerkleden, kleding en ander textiel. Het kan zelfs jaren duren alvorens de formaldehyde volledig wordt vrijgegeven door de nieuwe producten in huis. Een luchtreiniger kan deze en andere giftige stoffen uit de lucht elimineren.

Kortom er zijn genoeg redenen waarom een luchtreiniger in huis wenselijk is. Zeker als je kleine kinderen of een baby hebt is het verstandig om een luchtreiniger te plaatsen.

Hulp nodig?

Kom je er niet uit welke luchtreiniger geschikt is voor jouw situatie? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

SGS keurmerk
CE keurmerk
TUV SUD

Bestellijst

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen