Inloggen

"Ik kom niet met een catalogus onder mijn arm bij klanten aan"

Geplaatst op 12-4-2021 door Anouk Wigchert

Econox in gesprek met Nicholas Senaeve, Sales Manager Europe bij GradaEconox heeft een fijne samenwerking met leverancier Grada. Deze maand is het ook Grada actiemaand bij Econox. Een mooi moment om samen met Nicholas Senaeve, Sales Manager Europe te praten over Grada, een 1 april grap, de samenwerking met Econox en wat we kunnen verwachten aan nieuwe producten. 

1 April grap
Wellicht heb je het voorbij zien komen. Econox en Grada hebben op 1 april samen een fictief product gelanceerd: het Camou F ventilatierooster. Het eerste plafondrooster wat je onzichtbaar kan monteren in het plafond dankzij 10.000 minuscule spiegelende deeltjes. “Toen Econox belde met het idee, was ik meteen enthousiast. Jammer dat deze techniek niet echt bestaat, anders hadden we het rooster meteen ontwikkeld!”, lacht Nicholas. Deze grap staat wel symbool voor de relatie van Econox en Grada. Nicholas: “De lijntjes zijn kort en we kunnen elkaar altijd bellen voor vragen, maar ook voor ideeën. Een mooi voorbeeld: De Tsense CO2 monitor en regelaar, die Econox verkoopt, gaat bijzonder goed samen met onze VAV kleppen. Ik heb dit met jullie besproken en dit is opgepakt, ze staan nu als ‘match’ op jullie website. Het is gewoon een vlotte samenwerking.”

Verschil maken voor de klant
Grada is een bekend begrip geworden binnen de luchtbehandeling en ventilatie. “We proberen met name het verschil te maken met onze technische ondersteuning van klanten. We willen hierin een stapje verder gaan. Echt meedenken met onze klanten. We gaan actief op zoek naar problemen waar klanten tegenaan lopen om zo mee te denken in oplossingen. Bij mijn klanten kom ik niet met een catalogus onder mijn arm aan. Ik kom om te luisteren en vervolgens te kijken hoe wij kunnen helpen. We gaan voor langere termijn een duurzame relaties”, aldus Nicholas. 

Toenemende interesse in ventilatie 
Grada heeft een zeer groot assortiment op het gebied van luchtverdeling. Nicholas: “Doordat wij veel variabelen maken op standaardproducten hebben we bijna voor alles wel een oplossing. Hierbij vinden we het wel belangrijk om focus te houden, we wijken niet af van onze corebusiness, dit ligt bij ventilatieroosters en de volumeregelaars.” Ook bij Grada merken ze de toenemende interesse in ventilatie sinds Covid 19. “Voorheen werd ventilatie vaak gezien als een noodzakelijk kwaad, maar nu is iedereen er mee bezig, van een niet zienbare post is het, het afgelopen jaar veranderd naar een onvermijdelijke post. Dit zien wij in alle landen waar wij actief zijn.” 

Trends per land
Ook bij Grada zitten ze niet stil. “We zijn momenteel bezig met een multi nozzle rooster specifiek voor kantoren, om een grote hoeveelheid gekoelde of verwarmde lucht op een comfortabele manier binnen te brengen in een ruimte. Nederland is een land van perforatieroosters en in België verkopen we meer Nozzle roosters. Beide werken prima, het is enkel een andere benadering van lucht verplaatsing. Het valt ons sowieso op dat elk land hierin wel zijn eigen trends kent. Dat is grappig om te zien”, sluit Nicholas af. 
SGS keurmerk
CE keurmerk
TUV SUD

Bestellijst

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen