Inloggen

Dan spreek je over een duurzame relatie

Geplaatst op 16-3-2021 door Anouk Wigchert

Econox ging in gesprek met Michiel Melis, Regiomanager Zuid Nederland bij Itho Daalderop


Econox heeft een lange en duurzame relatie opgebouwd met leverancier en partner Itho Daalderop. We gingen in gesprek Michiel Melis over zijn loopbaan, Itho Daalderop, waar hij trots op is en de samenwerking met Econox. 

Hoe ben je bij Itho Daalderop terecht gekomen?
"Ruim acht jaar geleden heb ik de overstap gemaakt van een landelijke groothandel naar Itho Daalderop. In het begin als accountmanager voor onze afdeling Installatie en Groothandel en later als Key-accountmanager Zuid-Nederland. Drie jaar geleden is mijn huidige functie begonnen als Regiomanager Zuid-Nederland, met een actieve verkoop functie bij een geselecteerd aantal Keyaccounts. Een mooi stukje dynamische functie groei. Ik ben samen met mijn team verantwoordelijk voor de algemene sales activiteiten in de regio Zuid-Nederland en als Key-accountmanager bezoek ik de installateurs die zich bezig houden met seriematige woningbouw. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor onze relatie bij de specialisten mechanische ventilatie (SMV’er) en hier is Econox natuurlijk een vooraanstaande marktpartij."

Waar ben je trots op? 
“Itho Daalderop staat echt voor Made in Holland. We zijn een Nederlands bedrijf, we ontwikkelen voor de Nederlandse woningbouw, we produceren in Nederland en werken zoveel mogelijk met Nederlandse  toeleveranciers. Dat vind ik mooi! Uiteraard ben ik ook heel trots op onze producten. Onze missie is een comfortabel, gezond en betaalbaar binnenklimaat. We maken kwalitatieve, duurzame producten met een goede prijsstelling. Dit zie je ook terug in ons marktaandeel. In de productgroepen mechanische ventilatie (CVE), warmteterugwinning (WTW),   grondgebonden warmtepompen (WPU) en de elektrische boilers hebben we een leidende positie."

Wij produceren ook voor jullie, hoe is dat zo gekomen?
"Vorig jaar op de VSK introduceerden wij onze HPM25i volledig binnen opgestelde lucht/water warmtepomp. Hier hoort een maatwerk dakkap bij, we hebben toen met jullie als maatwerk specialist contact gezocht en sindsdien maken jullie de dakkappen voor ons. We kunnen elkaar op alle vlakken vinden.” 

Hoe bevalt de samenwerking met Econox?
“Wij hebben een erg prettige samenwerking waarin we open naar elkaar kunnen zijn. Niet alleen vertellen wat goed gaat, maar ook eerlijk naar elkaar kunnen zijn als er een keer iets niet goed gaat. Ik mag een fout maken en dit gaat niet ten koste van onze samenwerking. Dan spreek je naar mijn mening over een duurzame relatie. Daarnaast zijn wij blij dat jullie ook veel aandacht hebben voor de bewustwording van een gezond binnenklimaat. Bijvoorbeeld met jullie initiatief Leren Ventileren, het lespakket voor basisscholen. Maar je ziet dit ook aan het advies en de service die jullie leveren aan jullie klanten. We hebben dit jaar ook samen een prachtige ambitie voor de toekomst uitgesproken, Econox en Itho Daalderop horen gewoon bij elkaar!” 

Kunnen we binnenkort nog nieuwe producten van Itho Daalderop verwachten?
“Vanaf april komen de HRU 400 QuattroZone en HRU 400 DuoZone op de markt. Deze oplossingen maken gerichtere ventilatie van woon- en slaapzone mogelijk. Met de QuattroZone oplossing kan er ook op de afvoer in de keuken en in de natte ruimtes gezoneerd worden. Wanneer er in een ruimte geen mensen zijn, wordt daar minder geventileerd en dit beperkt de energieverlies. We zijn continu bezig met innovatie en productontwikkeling. Onze afdeling productontwikkeling bestaat maar liefst uit 55 personen en de focus ligt volledig op de woningbouw. Productontwikkeling zit in ons bloed en dit zullen we altijd blijven doen.”

Deze maand is Itho Daalderop actiemaand bij Econox, naast mooie kortingen maakt u ook kans op gedurfde prijzen. Kijk hier voor de deelnemende producten.
SGS keurmerk
CE keurmerk
TUV SUD

Bestellijst

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen