Inloggen

Gericht ventileren met DuoZone & QuattroZone

Gericht ventileren met DuoZone & QuattroZone
Geplaatst op 15-3-2021 door Nienke Vinkenvleugel

Gericht ventileren aan de hand van de luchtkwaliteit per ruimte is al een tijdje een trend en dit wordt steeds populairder. Er zitten dan ook veel voordelen aan. Steeds meer grote merken zoals Orcon en Brink breiden hun assortiment uit met zonesturing, waarbij de woning in 2 zones ingedeeld kan worden. Het indelen in 4 zones is nieuw in de markt. Itho Daalderop voegt beide slimme zoneringsoplossingen toe aan het HRU WTW systeem: de DuoZone en QuattroZone.

Hoe werkt de DuoZone?

De DuoZone oplossing zorgt ervoor dat er vraaggestuurd verse lucht toegevoerd wordt door het WTW systeem. De luchtkwaliteit wordt in de woon- en slaapruimte gemeten en het WTW systeem voert verse lucht aan waar en wanneer dit nodig is. Er wordt dus gericht geventileerd op basis van het CO2 niveau, wat zorgt voor energiebesparing, geluidsreductie en een optimaal binnenklimaat.

Bij de DuoZone worden twee kleppen meegeleverd die worden geplaatst op de toevoerkanalen. Deze kleppen worden aangestuurd met de CO2 sensoren die in de juiste ruimtes worden geplaatst. De zonekleppen staan nooit helemaal dicht, er wordt altijd minimaal geventileerd. De DuoZone is beschikbaar voor de Itho Daalderop HRU ECO 300 en de HRU 400 WTW systemen.

Hoe werkt de QuattroZone?

Bij de QuattroZone wordt er, net als bij de DuoZone, gezoneerd op de toevoer van ventilatielucht. Hiernaast wordt er tevens op de afvoer van lucht van de keuken en natte ruimtes (badkamer, toilet en/of wasruimte) gezoneerd. Bij deze oplossing worden er vier kleppen meegeleverd. Twee voor de toevoer en twee kleppen worden op de afvoerkanalen geplaatst. Deze kunnen bediend worden met de RFT Auto draadloze bediening. De QuattroZone oplossing is nog energiezuiniger en maakt het geluidsniveau van de WTW unit nog lager.

De QuattroZone is beschikbaar voor het Itho Daalderop HRU 400 WTW systeem.

Itho Daalderop WTW unit HRU ECO 300 R + ingebouwde RFT 300m3/h - euro stekker
Itho Daalderop DuoZone set voor HRU ECO 300
Itho Daalderop WTW HRU 400 RFT Hoogbouw 400m³/h - randaarde stekker
Itho Daalderop QuattroZone set voor HRU 400

De voordelen van zonegestuurd ventileren

Er zitten veel voordelen verbonden aan zoneregeling voor een WTW unit en het is dus ook niet voor niks dat deze methode in populariteit stijgt. Naast de algemene voordelen van zonegestuurd ventileren hebben de nieuwe oplossingen van Itho Daalderop ook voordelen ten opzichte van andere merken.

De voordelen van gezoneerd ventileren:

  • Gericht ventileren waar het nodig is.
  • Hierdoor wordt er veel energie bespaard.
  • De ventilator produceert minder geluid.
  • De luchtkwaliteit wordt beter.


Voordelen van de Itho Daalderop oplossingen:

  • De Itho Daalderop oplossingen zijn erg installatievriendelijk. De kleppen worden eenvoudig gemonteerd op de WTW unit of in het kanaal en kunnen met een kabeltje direct aangesloten worden op het apparaat. Er zijn dus geen extra stopcontacten nodig.
  • De inbedrijfstelling, inregeling en bediening kan via de app, dit is erg gemakkelijk. Voor een goede werking is het belangrijk dat dit goed gebeurt.
  • De CO2 sensoren en RFT Auto bedieningen communiceren allemaal draadloos via RF met het HRU 400 WTW systeem.
  • De zoneringsoplossingen kunnen uitgebreid worden met CO2 sensoren in de overige slaapkamers.
  • De oplossingen hebben een hoge BENG-waardering: bij de QuattroZone is dit fctrl 0,41 en bij de DuoZone fctrl 0,44.


Neem bij vragen gerust contact met ons op, wij helpen graag.

SGS keurmerk
CE keurmerk
TUV SUD

Bestellijst

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen