Inloggen

Weet jij wanneer het tijd is om te ventileren?

Geplaatst op 20-10-2020 door Anouk Wigchert

Altijd bewust van het binnenklimaat met de EnviSense CO2 monitor


We zijn ons steeds meer bewust van de veiligheid van de ruimte waar we ons in begeven. Vragen als ‘hoe is het met luchtkwaliteit hier binnen’, ‘zijn er niet teveel mensen binnen’, schieten door ons hoofd. Feit is dat in veel gebouwen in Nederland niet voldoende geventileerd wordt. Naast een slechte invloed op prestatie en concentratie, speelt slechte ventilatie ook een rol bij virusverspreiding. Met de EnviSense CO2 monitor heb je altijd en overal inzicht in het binnenklimaat en wanneer het tijd is om te ventileren. 

Wanneer er een ventilatiesysteem aanwezig is in een woning of gebouw wordt er continu geventileerd, tenzij er geen verse lucht aangezogen kan worden als ramen en/of roosters bijvoorbeeld gesloten zijn. Zeker in de wintermaanden gebeurt dit regelmatig om de koude lucht buiten te houden. Funest voor het binnenklimaat. Nieuwe ventilatiesystemen zijn vaak CO2 gestuurd. Er hangen sensoren in de ruimtes en zodra de CO2 te hoog wordt, uitgedrukt in ppm (parts per million), wordt er geventileerd. Wanneer er niet vraaggestuurd geventileerd wordt kun je dit eenvoudig zelf doen met behulp van een CO2 monitor. 

Het CO2 niveau in een ruimte is de belangrijkste indicator voor een gezond binnenklimaat. Bij het uitademen stoot een mens CO2 uit, een te hoog CO2 gehalte heeft gevolgen voor de concentratie en de gezondheid. Volgens experts levert CO2 zelfs een bijdrage aan de verspreiding van het coronavirus. Hoe meer CO2 er in een ruimte is, hoe groter de kans op verspreiding. CO2 verlagen is alleen mogelijk door regelmatig én goed te ventileren.
Met een investering in de EnviSense CO2 monitor weet je precies wanneer het tijd is om te ventileren. Bij een gezonde waarde is het lampje groen. Vanaf een waarde van 800 ppm wordt het lampje geel en is het tijd om te ventileren. Vanaf 1200 ppm wordt het lampje rood, het binnenklimaat is nu ongezond en er moet direct geventileerd worden. De EnviSense CO2 monitor is ontwikkeld aan de hand van de eisen die in het Bouwbesluit zijn omschreven. Om uiterste nauwkeurigheid te kunnen behalen werkt de meter met een NDIR sensor van hoge kwaliteit.

 
SGS keurmerk
CE keurmerk
TUV SUD

Bestellijst

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen