Inloggen

"Een bijzonder goede morgen!"

Geplaatst op 13-10-2020 door Anouk Wigchert

Econox in gesprek met Alex Peelen van STIEBEL ELTRON


Alex Peelen, technisch commercieel adviseur bij STIEBEL ELTRON en Thimo Kersten, sales manager bij Econox, zijn oud collega’s. Inmiddels hebben ze ieder hun carrière opgebouwd binnen de installatiebranche. Het contact is altijd warm gebleven en ook zakelijk kruisen hun wegen nog regelmatig.
We bellen met Alex: “een bijzonder goede morgen!” Steevast de enthousiaste begroeting van Alex. “Iedereen die hem kent, zal dit beamen.” Aldus Thimo. 

Hoe is de samenwerking tussen Econox en STIEBEL ELTRON ontstaan?
“STIEBEL ELTRON heeft o.a. lucht/ water warmtepompen als 100% binnen oplossing op 100% buitenlucht, deze halen de energie uit de buitenlucht. Hier zijn kanaalwerk en dakdoorvoeren voor nodig, maar deze zijn bijna nergens standaard in 315 mm te krijgen. Ik besprak dit een hele tijd terug een keer met Thimo. Econox bleek de Thermoduct buizen en verticale dakdoorvoeren al standaard in deze maatvoering te maken. Thimo vult aan: “in overleg met STIEBEL ELTRON hebben wij daarna ook de horizontale dakdoorvoer in 315 mm standaard aan ons assortiment toegevoegd.”

Heeft de installatiebranche deze oplossing ook gevonden?
“Veel installateurs die wij spreken, geven aan niet aan de standaard kanalen voor de STIEBEL ELTRON warmtepompen te kunnen komen, wij wijzen ze dan op Thermoduct van Econox” vertelt Alex. “Daarnaast is het belangrijk dat het kanaalwerk dampdicht en geluidsisolerend is, hierin is Thermoduct uniek. Dit maakt Thermoduct en de STIEBEL ELTRON warmtepomp een mooie match, een beetje zoals wij”, lacht Thimo.

Er wordt veel geklaagd over het geluid van warmtepompen, hoe zit dit bij jullie warmtepompen?
“Wij zijn uniek in onze 100% binnen oplossing warmtepomp. De warmtepompen met een buitenunit liggen steeds meer onder vuur, ze veroorzaken te vaak geluidsoverlast. De nieuwe regelgeving die januari 2021 ingaat, zet het gebruik van buitenunits nog meer onder druk. Al onze warmtepompen zijn stil, hebben een hoge kwaliteit én lange levensduur. Ook de seriematige bouw weet ons beter te vinden en kiest steeds vaker voor kwaliteit.” 

Warmtepompen winnen terrein aan populariteit, wat merken jullie hiervan?
“STIEBEL ELTRON maakt al warmtepompen sinds 1976, 100% binnen oplossingen behoren al sinds 1999 tot onze oplossingen. We zijn de enige Europese leverancier die al zo lang continu warmtepompen maakt. De techniek is dankzij deze jarenlange ervaring bewezen en erg goed. Klanten zijn vaak verrast door onze slimme en unieke oplossingen en vertellen ons dan dat we deze oplossing al veel eerder hadden moeten hebben. Die hadden we al, alleen was de markt er nog niet klaar voor. Nu gelukkig wel!” 

Kijk voor meer informatie op www.stiebel-eltron.nl.


SGS keurmerk
CE keurmerk
TUV SUD

Bestellijst

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen