Inloggen

“Het is hoog tijd voor een ventilatie keurmerk”

Geplaatst op 17-9-2020 door Anouk Wigchert

Klant aan het woord:

Econox was in gesprek met Pascal Funke, mede-eigenaar bij Frc Ventilatie Techniek. Lees hieronder het interview.

Hoe is FRC Ventilatie Techniek ontstaan?
“Na 32 jaar ervaring in de installatie-en ventilatietechniek te hebben opgedaan, heb ik in 2019 samen met 2 vakgedreven collega’s FRC Ventilatie Techniek opricht. We zijn met ons bedrijf met name actief binnen de renovatie en transformatie markt.”

Hoe bevalt de samenwerking met Econox?
“We hebben geregeld nauw contact met Alex, Thimo of Kris van de afdeling verkoop en advies. Zij denken altijd goed met ons mee. Net voor de bouwvak kwamen we voor een grote uitdaging te staan. Een voormalig kringloop werd omgebouwd tot brasserie en wilde op 1 augustus de deuren openen. Er was echter tijdens de verbouwing geen rekening gehouden met de ventilatie, die ontbrak. Een paar dagen voor de opening kwam de gemeente langs. De zaak mocht niet open voordat er een ventilatiesysteem was aangebracht. Deze spoedklus leek al onmogelijk, maar was ook nog eens een dag voor aanvang van de bouwvak. We hadden veel geluk dat de luchtbehandelingskast die we nodig hadden, bij Econox op voorraad was. De rest van de benodigdheden zoals het buiswerk heeft Econox ook met spoed kunnen regelen. Wij ervaren Econox als een betrouwbare partner die ook nog eens een goede prijs hanteert.”

Gebeurt het vaak dat de ventilatie tijdens een verbouwing wordt vergeten?
“Het lijkt heel bijzonder dat een bedrijf, dat in deze tijd zijn deuren opent niet heeft nagedacht over het aanbrengen van goede ventilatie. Toch komt dit nog steeds voor. Ergens ontbreekt de bewustwording omtrent 'goede' ventilatie nog steeds.“

Hoe zorgen jullie ervoor dat jullie klanten meer bewust worden van het belang van ventileren?
“Vaak wordt er verkeerd gedacht als het om ventileren gaat. Zodra het kouder wordt buiten, zien wij dat men de stekker uit de ventilatiebox trekt en dat de roosters worden dicht gezet. Mensen denken zo op de stookkosten te besparen. Het omgekeerde gebeurt echter, de woning wordt vochtig en er wordt volop gestookt om dit op te lossen. Probeer maar eens een pan met water met één theelichtje aan de kook te brengen, dit lukt niet en kost enorm veel energie. Als we dit voorbeeld erbij halen tijdens een gesprek met een klant, zie je het kwartje vallen.

Naar mijn mening is het hoog tijd dat er voor ventilatie net als bij energie een keurmerk komt. Dan wordt het belang ook vanuit de overheid erkend en staan wij als ventilatie-installateurs, sterker in ons verhaal.”

 

 

SGS keurmerk
CE keurmerk
TUV SUD

Bestellijst

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen