Inloggen

Econox treedt toe tot de Vereniging Leveranciers Luchttechnische Apparaten (VLA)

Econox treedt toe tot de Vereniging Leveranciers Luchttechnische Apparaten (VLA)

Geplaatst op 12-5-2020 door Anouk Wigchert

Een gezond binnenklimaat voor iedereen, logisch toch?


Hoewel gezonde lucht in gebouwen, woningen en scholen vanzelfsprekend lijkt, staat het nog te weinig op de kaart. Als specialist op het gebied van luchtbehandeling en ventilatieproducten, wil Econox haar kennis en expertise inzetten om hier een breder draagvlak voor te creëren. Om deze ambitieuze doelstelling te bereiken is Econox toegetreden tot de Vereniging Leveranciers Luchttechnische Apparaten (VLA).

Anno 2020 staat aandacht voor het klimaat hoog op de kaart. Hierdoor zijn er allerlei maatregelen getroffen om gebouwen energiezuinig of zelfs energieneutraal te maken. Gebouwen worden hierdoor (bijna) luchtdicht, wat goede ventilatie van levensbelang maakt. Toch lijkt dit vaak te worden vergeten in de zoektocht naar energie-efficiëntie.

“Bij Econox horen we dagelijks wat er speelt bij de installatie bedrijven en waar zij tegen aanlopen. De verhalen over ongezonde ruimtes waarin mensen zich begeven, bereiken ons regelmatig. Als je bedenkt dat men gemiddeld 20 uur binnen doorbrengt en wat de gevolgen voor de gezondheid zijn bij een te hoge CO2 uitstoot en te weinig ventilatie, vind ik dit zeer zorgwekkend.” Aldus Sebas van Vugt, directeur bij Econox bv. “Door het juiste advies te geven en producten aan te raden, zorgen wij er met onze klanten voor dat het binnenklimaat bij de eindgebruiker weer gezond wordt. Deze ervaringen en oplossingen delen we vanaf nu met de VLA en de hierbij aangesloten bedrijven.”

De VLA vertegenwoordigt fabrikanten, leveranciers, installateurs en dienstverleners die actief zijn in de luchttechniek. Zij hebben zich ontwikkeld tot dé gesprekspartner van de overheid en politiek, waar het gaat om goede ventilatie en het belang hiervan voor een gezond binnenklimaat. De VLA wordt dan ook nauw betrokken bij nieuwe wetten en regelgeving op dit gebied. “Door ons aan te sluiten bij de VLA kunnen wij ook op een hoger niveau bijdragen aan de discussie en aanpak om het gezamenlijke doel te realiseren: een gezond binnenklimaat voor iedereen.”

Kijk voor meer informatie op www.vla.nu.

SGS keurmerk
CE keurmerk
TUV SUD

Bestellijst

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen